Kassa-TVVara Kassa besteedt zaterdag 5 april uitgebreid aandacht aan de E sigaret.

 

Heel veel verschillende verhalen doen de ronde over deze nieuwe vorm van roken ook wel dampen genoemd. Er zijn duidelijk voor en tegenstanders van de Elektronische sigaret. Rapporten lijken elkaar tegen te spreken en het Ministerie van Volksgezondheid broedt op nieuwe wetgeving.

 

Juist omdat er zoveel onduidelijkheid is en er tegelijkertijd een bloeiende handel ontstaat willen wij proberen om zoveel mogelijk dingen op een rijtje te krijgen. Helpt een E-sigaret als je wilt stoppen met roken? Hoeveel nicotine zit er in een Ee-sigaret? Wat is een E-sigaret eigenlijk en mag je in cafe's en restaurants/ openbare ruimte deze sigaret gebruiken? Hoe schadelijk is de hoeveelheid nicotine die in de liquids worden verkocht en wordt het niet tijd dat er een reclame verbod wordt ingesteld? Mag het product vrij verkocht worden of moet er een leeftijdgrens worden ingesteld?

 

In de studio een debat met de voorzitter van de Nederlandse brancheorganisatie Esigbond Roel Fresow en de voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij!, tevens directeur van het Longfonds, Michael Rutgers.

 

Laat jouw stem horen tijdens deze uitzending!

 

Tijdens de uitzending van Kassa kun je live stemmen op de onderwerpen die in de uitzending worden behandeld. Er is een Kassa Panel App, maar je kunt dit ook doen via  http://live.kassa.vara.nl/ Doe dus zeker mee! De uitzending begint zaterdag om 18:55uur.

 

Bijzondere zienswijze

De Alliantie Nederland Rookvrij heeft in onze optiek een bijzondere zienswijze met betrekking tot de elektronische sigaret.
Het gebruik van de E-sigaret wordt door hen gelijk gesteld aan de gewone sigaret. Het uitgangspunt is dat niet roken (en daarmee ook het niet dampen) de norm moet zijn. De informatie die de Alliantie Nederland Rookvrij gebruikt ter ondersteuning in hun hetze tegen de E-sigaret is gebaseerd op achterhaalde onderzoeken, foutieve informatie en (publieke) halsstarrigheid. Ook voor deze organisatie zou het goed zijn zich in de huidige onderzoeken te verdiepen en met een open blik te kijken welke voordelen de E-sigaret biedt.

 

Initiatief van de Nederlandse Brancheorganisatie Esigbond

Het feit dat Kassa in deze uitzending uitgebreid aandacht besteedt aan de Elektronische sigaret is te danken aan de onvermoeibare inzet van Roel Fresow en Dave Walschot, beiden verbonden aan de Esigbond.

 

Om zoveel mogelijk dampers te bereiken vragen we je om ons bericht op Facebook snel te delen:
https://www.facebook.com/wegwerpsigaret

Uitzending bijwonen? Check dan snel of er misschien nog gratis kaarten beschikbaar zijn via http://tickets.vara.nl/kassa