De Nederlandse media zou eens wat meer ballen moeten hebben. Waar zijn de programma makers die het item E-sigaret op deze manier op de kaart durven te zetten? Nou?


In bovenstaande uitzending van Fox News, weliswaar uit februari van dit jaar, wordt stevig geageerd tegen het feit dat E-sigaretten verbannen worden. Greg Gutfeld gaat helemaal los over het verbieden van elektronische sigaretten op basis van 'gevoel', zonder enige vorm van onderzoek of op basis van halfslachtig onderzoek.


Ditzelfde gebeurd in Europa; er worden allerlei drogredenen aangevoerd om de E-sigaret in een zo slecht mogelijk daglicht te zetten. Wanneer je elk 'onderzoek' zou moeten geloven dan kun je véél beter aan de immens kankerverwekkende sigaretten blijven zitten. Koppen als "E-sigaret 10x schadelijker dan een gewone sigaret!" zijn meer uitzondering dan regel.


En weet u wat het ergste daarvan is? Mensen geloven dit soort berichten klakkeloos zonder zich verder te verdiepen in het soort 'onderzoeken'. Weet u wat nog erger is? Dat Brussel - met in hun kielzog Den Haag - er daardoor bewust voor zorgen dat mensen de overstap naar de aanzienlijk minder schadelijke e-sigaret niet eens meer durven maken.


Hoeveel tabaksdoden moeten er nog vallen voordat het licht aan gaat in Brussel en Den Haag?

 


Naschrift
In bovenstaand uitzending wordt abusievelijk gesproken van waterdamp.