Henk van Gerven, bedankt!


Soms, héél soms, loop je in je leven tegen een persoon aan die je er liever gelijk weer uit ziet rennen. Mijn ontmoeting met (voormalig) SP-Kamerlid Henk van Gerven is daar een schoolvoorbeeld van. Ik kan gewoon niets met mensen die in hun eigen idealistische mantra blijven hangen zonder oog te (willen) hebben voor realiteit.


Gevolgen van Tweede Kamer verkiezingen


Vandaag, de dag na de Tweede Kamer verkiezingen waarbij de SP zetels heeft moeten inleveren, trek ik de voorzichtige conclusie dat Van Gerven niet meer terugkeert in de Tweede Kamer. Dit vanwege zijn 17e positie op de kieslijst en het feit dat de SP met 14 zetels is geeïndigd, eventuele voorkeurstemmen daargelaten. Tijdens het wegkauwen van mijn lunch-bam check ik Twitter en loop ik zijn Twitter-feed na om te kijken of hij misschien al boven een emotionele afscheidsspeech zit te zweten. Niets van dat alles. Jammer. Gedachteloos klik ik op de link in zijn profiel en kom op zijn persoonlijke SP pagina terecht. Daar blijken ook wat nieuwsberichten te staan en ik stuit op de intrigerende kop "Vóór onafhankelijkheid wetenschap, tégen sjoemelonderzoek". Ik klik het artikel open in de verwachting een vurig betoog over 'sjoemelsigaretten' aan te treffen, maar ons Henk veegt me van mijn voeten met totaal iets anders!


Verbod op manipulatie onafhankelijke onderzoeken door overheid


In het artikel uit 2016 valt te lezen dat Van Gerven blijkbaar een wetsvoorstel heeft ingediend "om een einde te maken aan de praktijk waarin conclusies in onderzoeken worden aangepast onder druk van het bedrijfsleven óf de overheid zelf". Ehm, de overheid doet WUT?! Ik stik bijna in het laatste stukje van mijn lunch-bam. Ik ben zo in shock dat ik bijna vergeet mijn geblokkeerde luchtpijp vrij te maken. Het betoog sluit af met "Daarom wil de SP dat ieder onderzoek in opdracht van een ministerie in eerste instantie rechtstreeks naar de Tweede Kamer wordt gestuurd en dat wordt verboden dat een ministerie onderzoekconclusies manipuleert". Ik heb helaas geen tijd meer om te checken of zijn wetsvoorstel de eindstreep heeft gehaald en loop weer terug de winkel in om klanten te gaan helpen.

 

RIVM manipuleert vooraf


Ik hoor Staatssecretaris Van Rijn tijdens zijn laatste Commissievergadering nóg zeggen dat hij er voor zal zorgdragen dat het RIVM hem op de hoogte houdt van alle nieuwe onderzoeken inzake de e-sigaret, inclusief de onderzoeken vanuit het buitenland. Ik vráág jullie, WIE heeft bij het RIVM de stekker uit het glasvezelmodem getrokken, want na de publicatie van RIVM onderzoeken van een paar jaar geleden, die getuigen van geen enkel greintje verstand van de wet van Ohm, nog minder van de kennis op welke wijze e-sigaretten worden gebruikt óf gebruikt dienen te worden, staan daar nog steeds de dieptreurige restanten online van wat men bij het RIVM 'onderzoek' noemt.


Bij de opdracht tot uitvoeren van het laatste e-sigaret onderzoek hebben ze waarschijnlijk in de wandelgangen gehoord over het wetsvoorstel van Van Gerven. De onderzoeksconclusies zijn namelijk niet achteraf gemanipuleerd. Men heeft blijkbaar vóóraf bedacht hoe ze toch de inmiddels talrijke wetenschappelijke onderzoeken -die zonder uitzondering keer op keer haaks op de uitkomsten van het RIVM staan- konden omzeilen door een tweetal worst-case onderzoekscenario's te bedenken die zo surrealistisch zijn dat je na het lezen van het onderzoek moet vrezen of het nog gaat goedkomen met de chakra's van je linker oorlel en je rechter kleine teen.


Wanneer je als verstokte roker de e-sigaret info op de site van het RIVM er op naslaat dan blijf je van schrik spontaan roken, zó dramatisch is de informatie. Sterker nog, ik zou er bijna zelf weer van gaan roken. En drinken. Véél drinken. Alcohol dan hé, geen water, want als je daar teveel van drinkt dan kun je er aan overlijden. Erg schadelijk en zo.


Ooh en meneer Van Gerven, mocht u uw zetel toch op moeten geven vanwege achterwege gebleven voorkeursstemmen: avé.
Ik wens u wijsheid toe. En inzicht.


Forum voor Democratie


Deze partij behaalde gisteren een schitterend resultaat: vanuit het niets naar twee zetels! Van mij hadden het er negen mogen zijn, want in dat geval had ook Yernaz Ramautarsing plaats genomen in de Tweede Kamer. Yernaz toont inzicht daar waar Van Gerven het al jaren laat afweten. Het mag helaas niet zo zijn, Yernaz stond op de 9e plaats in de kieslijst. Ik blijf verdrietig achter, met zijn laatste politieke schrijfsel onder de vlag van het Forum voor Democratie tegen mijn hart aangedrukt slaak ik een zielig zuchtje.


Dag Yernaz
XXX