Dampprotest 2015 - Utrecht 29 mei 13:00 uur


Vanuit de dampgemeenschap (gebruikers van elektronische sigaretten) is er een prachtig initiatief ontstaan tot het ondernemen van actie tegen de de nieuwe Tabaks Producten Richtlijn (TPD) die vanaf mei volgend jaar van kracht wordt. Binnen deze nieuwe TPD gaan er veel strengere eisen gelden voor de elektronische sigaret, waardoor het gevaar bestaat dat een groot aantal van de huidige elektronische sigaretten verboden gaan worden.

Toen rond 2007 de eerste elektronische sigaret in Nederland zijn intrede deed was dit een model waar een verstokte roker niet of nauwelijks voldoening uit haalde en daardoor weer terug greep naar de tabaksigaret. In de loop der jaren zijn er, dankzij een groot aantal gebruikers in samenwerking met fabrikanten, significante verbeteringen doorgevoerd waardoor de e-sigaret inmiddels tot een uitstekend alternatief voor de tabaksigaret gerekend mag worden.

Juist dit type e-sigaret staat op de nominatie om verbannen te worden. Daarmee ontneemt Europa niet alleen de rokers die de overstap naar een minder schadelijk alternatief willen maken een betere kans, maar ontneemt zij ook de huidige gebruikers deze producten waardoor grote terugval naar de schadelijke tabaksigaret wordt verwacht. Dit kan onmogelijk de bedoeling zijn.

Vind jij ook dat de elektronische sigaret in al haar vormen vrij verkrijgbaar moet blijven dan kun je dit initatief op diverse manieren ondersteunen:

  • Meld je aan voor de protestactie op 29 mei te Utrecht.
    Dit kun je doen via de website die de iniatiefnemers hiervoor in het leven hebben geroepen: http://dampersprotest.stoprokenvandaag.nl/
  • Ben je niet in de gelegenheid om te komen maar draag je dit iniatief een warm hart toe? Doneer dan alsjeblieft. Je bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom en echt broodnodig. Je donatie wordt gebruikt om de benodigde aansprakelijkheidsverzekering ten tijde van het protest, aanschaf van spandoeken, protestborden, flyers, etc. te bekostigen. Informatie en donatiemogelijkheid vind je terug op bovenstaande website.
  • Verspreid zelf flyers. Deze staan hier al kant en klaar voor je. Print hem uit en hang hem bijvoorbeeld op bij jouw supermarkt!
  • Ben je actief op social media? Verspreid dan alsjeblieft deze oproep, de URL naar de website of naar de online PDF flyer zoveel mogelijk.
  • Heb je een Facebookaccount? Word dan lid van Dampersprotest en blijf van de laatste feiten op de hoogte.
  • Het protest is een Europees initiatief. De Europese oproep vind je hier: https://www.facebook.com/groups/evp2015orga

Laat je stem niet verloren gaan!


Foto update
Inmiddels staan de foto's online. Klik hier voor een sfeerimpressie.