Edith SchippersDEN HAAG -  Minister Edith Schippers van Volksgezondheid is tegen een Europese eis om afschrikkende foto's op sigarettenpakjes te zetten.

 

Ook in andere strenge maatregelen om roken tegen te gaan ziet zij niets. Ze gaat daarmee in tegen het wetenschappelijk advies van haar eigen RIVM.

 

Nét als je dénkt te snappen wat Edith Schippers beweegt blijkt dat je het wederom bij het verkeerde eind hebt.

Want behalve dat ze tegen het plaatsen van gruwelfoto's van longtumoren op sigarettenpakjes is -nota bene een nieuwe eis vanuit de Europese Commissie- blijkt ze ook doodleuk het verbieden van tabaksverkoop aan minderjarigen af te wijzen.

De reden dat ze niet meegaat in de eis van de Europese Commissie om afschrikkende foto's op sigarettenpakjes te plaatsen is, volgens haar schrijven aan de Europese Commissie: "Nederland is kritisch ten aanzien van het verplicht stellen van foto's op pakjes”.


Laat e-rokend Nederland nu ontzettend kritisch zijn ten aanzien van zowel haar standpunt, alsmede die van de Europese Commissie, inzake een verbod op de elektronische sigaret!
Zou onze kritische houding helpen om haar ook tegen de Europese Commissie in te laten gaan wat betreft het dreigende verbod op de verkoop van de elektronische sigaret?


Of ben ik nu te naïef in mijn gedachtegang? Wat denkt u?